OFF 12 bucuk Kisa Film Cagrisi

ODTÜ Sinema Topluluğu olarak 3.'sünü düzenleyeceğimiz ODTÜ Film Festivali kapsamında atölyeler, söyleşiler, film analizleri, forumlar, uzun metrajlı film gösterimleri ve kısa metrajlı film gösterimleri yapılacaktır. Gösterilen kısa filmler seyircilerin oylamasına sunulup 2012 ODTÜ Film Festivali 2. kısa film seçkisi hazırlanacaktır. Festivalde gösterilmek üzere film yollamak isteyen yönetmenler ekte gönderilen formla birlikte film bilgilerini ve görselleri içeren hard copy dosyayı ve filmi aşağıda belirtile
n adrese yollamalıdır. Son başvuru tarihi 28 Eylül 2012’dir.
Adres: ODTÜ Sinema Topluluğu
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kültür İşleri Müdürlüğü
Çankaya / Ankara

Not:Festival kapsamında gösterilecek olan filmler 19 Ekim 2012 tarihinde belirlenmiş olacaktır. Gösterilecek filmlerin yönetmenleri e-posta yoluyla bilgilendirileceklerdir. Katılmak isteyen yönetmenlere filminin gösterildiği seanstan sonra söyleşi imkanı sunulacaktır; fakat söyleşi yapmak isteyen yönetmenler, festivalden en geç bir hafta önce bizimle iletişime geçmelidir.

Katılım Koşulları:
• ODTÜ Film Festivali’ne herhangi bir yaş, bölge ve eğitim sınırlaması olmaksızın herkes filmiyle katılabilir.
• Festivaldeki filmlerin çekim formatı için de bir sınırlama yoktur. Ancak, gösterim formatı, yani gönderilecek kopya avi veya mpeg2 olup boyutları 2 GB’ı geçmemelidir.
• Gönderilen kısa filmlerin yapım yılı 2011 veya sonrası olmalıdır.
• Gönderilen filmlerde İngilizce altyazı bulunması zorunludur.
• Gönderilen kısa filmler bir kişiye ya da gruba alenen hakaret, nefret söylemi, ayrımcı tutum içermemelidir.
• Gönderilen kısa filmler daha önce bir festivalde gösterilmiş ya da ödül almış olabilir.

ODTÜ Sinema Topluluğu Hakkında:

ODTÜ Sinema Topluluğu, amatör ruhunu kaybetmeden sinema tarihi çalışan; topluluk içi atölyelerde senaryo yazımı, kamera kullanımı, kadraj oluşturma, kurgu, ışık, ses gibi alanlarda çalışan; kısa film üretimi ile uğraşan; üyeleriyle keyifli workshoplar hayata geçiren/geçirmeye uğraşan; ve okul içinde film gösterimleri düzenleyen, film festivalleri ve sinema buluşmalarına destek veren, bu organizasyonlarda da görev alan bir topluluktur.
2004 yılından bu yana oldukça düşük bir bütçeyle Türkiye çapında ODTÜ Kısa Film Buluşması (2004 Mayıs), 2. ODTÜ Kısa Film Buluşması (2005 Mayıs) ve uluslararası çapta -Türkiye’de bir ilk- ODTÜ Video Buluşması (2006 Mart), ODTÜ Kısa Film Festivali (Ekim, 2008), 2009 yılından itibaren Ulus Baker Sineması adı altında ücretsiz film gösterimleri düzenlemiştir ve Uluslar arası Gençlik Filmleri Festivali (2010) yapılmasında katkıda bulunmuş, Şubat-2011 tarihinde de ODTÜ Film Festivali, Mart-2012 tarihinde ODTÜ Film Festivali'ni 2. seferini düzenlemiştir.

İletişim: odtusinematoplulugu@gmail.com

Başvuru Formu:

Festival hakkında ayrıntılı bilgi için sinema.metu.edu.tr